Thursday, September 29, 2011

Universal Studio Singapore


Hye!!! lama dah xupdate blog ni.. Bersawang terus nak kena vacuum full blast ni. Ok well actually ini adalah pending post way before i bertuar status dulu. Kiranya mcm beronggeng rokiah sebelum jadi wife la.. mestila dengan 2 orang kawan baik ni dunia akhirat.. Insya Allah.. Kalau nak tau orang lain dok sibuk dengan prep wedding ... i on the hand.. why so calm?? because i ada wedding planner yang terbaik sekali .. later nti i share ok!!! ..hehehe..
So let's begin the story..

Nak dijadikan cerita kitorang ni bestfriend since Sek Menengah lagi.. haaa Sek Menengah Agama Johor Bahru lagi.. Sila imagine kami dengan tudung bulat/labuh yek!! dan kami la among yang bising ke sekolah tu.. Disebabkan kitorang ni xberenggang maka digelar Geng Stokin Merah...haaa kelas kan mak?? Penah jugak kena denda sebab fly dr sekolah.. waaaa missed the old days.. Now semua dah kawen.. Haa tu yang pakai baju merah (Imah) paling gonjeng and nakal kt sekolah.. Yang Farah ni plak ketua asrama xsilap... I adalah pengawas asrama.. tp kitorang lain-lain kelas.. i kelas science, farah kelas engineering dan imah accounting.. tp kitorang boleh Ngam ngam ho... Alhamdullillah sampai sekarang ... Imah dah ada anak 2 plak tu and farah insyaAllah ... dorang dok kt JB and i memang dari sekolah dolu dok KL.. 

After so long kitorang xjumpa, mula la plan untuk bercuti bersama where by no husband, and kids.. just the 3 of us.. Alasan lagi kukuh nak celebrate my hen partay!!! ye huuuuu... no wild things happened ok.. kami bdak sopan santun.. chewahhh ;p Paling dekat n senang ke USS it is.. after few replying emails, sms and calls we came into conclusion pergi 1 month b4 my wedding and after Imah settled confinement.


 

I pon settle kan transport gi JB.. oppss my soon to be husband yg belikan bus and flight tix tu.. thanks dear for being so understanding. keh keh keh... Abis je waktu kerja Jumaat tu trus zassss balik umah siap-siap then ke bus station..(date lupa dah) dalam bus tido mmg xhingat sebab dalam kepala nak gi enjoy bersama kawan-kawan.. dalam kul 3 pagi sampai dah.. Imah datang jemput.. sesampai umah dia xsempat apa trus gossip..haih laaa sambil tengok cite Anu dalam botol ;p

Kitorang gi USS by bus yang dah booking thru Rajawali travel kt Tune Hotel at 7.30am.. kitorang la paling awal.. Farah jmpa trus kt tune hotel.. dah bawak bekalan roti air semua takot lapar kan..Dah naik tu start dah cam wh*re.. Xyah la cite pasal procedure sume.. 1 thing for sure mmg leceh kalau naik bus sebab kena turun 2 kali untuk checking pastu ramai orang then terkejar-kejar bagai.. So i think this is the 1st and last la i masuk Singapore by bus..ehem baik thru flight je.. hassle free.. aritu tu sj nak adventure konun.. penat wehhh.. pagi ok lagi but after that nak masuk balik JB .. ya ampun hazabbbbb!!!

Nak jadikan cerita yang menambah kepenatan tu , kan ckp tadi amik pakej kat Rajawali tu kan (bus remember?) boleh pulak kitorang kena tinggal ek.. mybe sebab miscommunication or xtau la sebab apa.. dammn u bus... maka mula la episode naik bas tambang biase tu sgd5 dan tawaf 1 singapore before smpai JB.. penat waa cakap lu.. nak patah kaki lutut badan semua.. dah la penat main semua rides dalam USS then kena explorace lak.. huhuhu xpela experience and dapat tour singapore free and easy kan..

Dah banyak bebel meh layan pic laaa ok. Pictures worth thousand words





 ni belum apa-apa lagi dah fening.. dey farah lom main battlestar gallactica tu ek!!!




hye jelly belly


welcome!! Selamat datang!! 

yes trademark kami.. muka lembu.. buruk sunggoh ek ;p


pose utk majalah mangga ek imah

hover tau makcik ni!!


kena paksa diri tengah panas sebab nak amik pic



friends forever.. let's move it move it


hello tall guy!!badan ketak-ketak u
 haa tu i ngn imah for 2nd ride.. blue n red.. farah main satu je.. fening katenye ;)


perasan mcm gossip girls pose kt stairs
 yes mari menari mak yong!!


cantiknye dia..apesal haku pose cm sakit gigi tu.. alahai kak mary!!





 yes u guys rawkss;P

Overall i truly enjoy this trip and u guys are awesome.. Love u to the max.. Next time kite plan for family trip ok ;)

Wednesday, September 28, 2011

Wordless Wednesday #7 : 3 months ago..



17th June 2011

15 Rejab 1432