Monday, January 24, 2011

Perjanjian Syaitan dan Sesuatu yang Manis



Sapa dah tengok cerita ni angkat tangan??? hehehe i salah sorang nye yang memang teruja nak tengok cerita hantu after watching their trailer..uhuk uhuk i  sebagai peminat cerita hantu tegar kononyer...hahhaha oppss kadang-kadang dok umah sensorang pon penakut ...abis bukak semua lampu atas bawah dari dapur hingga la ke living hall xcukup dengan tu lampu porch sekali..muahahhahaha ada hati kan kate peminat tegar ;p

Apa itu Khurafat?

Khurafat (Arab: خرافة‎) ialah kepercayaan karut atau tahyul yang diada-adakan berpandukan kepada perbuatan-perbuatan dan kejadian-kejadian alam yang berlaku.
 
source : wiki

My verdict?

Ok laa cerita ni lain dari yang lain and ending memang i xboleh predict.. hantu? menakutkan boleh laa dengan darah-darah semua..uwekkkk..i pergi tengok dengan my baby sister yang sudah diketahui umum yang penakut and suke menjerit..and ya most of the scene dia jerit ok.. tp xde laa dia sorang ramai gak yang jerit..siap gelak pon ade :p
Moral of the story jangan buat sesuatu yang akan memudaratkan diri sendiri ye !!!and please don't ever think about making deals or ask something from syaitonnirojimmm...we have Allah so ask for HIS help..banyak kan doa' coz ALLAH itu Maha Pengasih lagi Maha Pemurah..and don't deny the power of doa...

Enough bout cerita hantu ni...finally i got to taste macaroons...ramai yang rave bout it...bought it at Harrods...not sure whether its promo price or normal pricesebab 6 pieces for bout RM15..they have 4 flavors orange, chocolate,blackberry and blueberry..firstly i ask that guy which one yang taste good so he suggested chocolate the best and maybe can try blueberry..ya being me not yang tak berani nak cuba something yang xterjamin sedap so better i stick with his suggestions..


urmmm yummmy memang sedap tapi xboleh makan selalu sebab manis...for those yang sweet tooth i guess u all memang akan suka this macaroons..to me not bad for a first timer  and i do love the colorful of macaroons ;p maybe next time akan try yang dekat Whisk Empire Mall..and the ultimate of cos laa Laduree kan!!..wait until the time comes..Insyaallah ;)

2 comments:

Anonymous said...

da tgok gak da cte kurafat..hehe ;)

d.O.n.A.t said...

waaaa T_T nak macarons jugak..