Monday, January 24, 2011

Perjanjian Syaitan dan Sesuatu yang Manis



Sapa dah tengok cerita ni angkat tangan??? hehehe i salah sorang nye yang memang teruja nak tengok cerita hantu after watching their trailer..uhuk uhuk i  sebagai peminat cerita hantu tegar kononyer...hahhaha oppss kadang-kadang dok umah sensorang pon penakut ...abis bukak semua lampu atas bawah dari dapur hingga la ke living hall xcukup dengan tu lampu porch sekali..muahahhahaha ada hati kan kate peminat tegar ;p

Apa itu Khurafat?

Khurafat (Arab: خرافة‎) ialah kepercayaan karut atau tahyul yang diada-adakan berpandukan kepada perbuatan-perbuatan dan kejadian-kejadian alam yang berlaku.
 
source : wiki

My verdict?

Ok laa cerita ni lain dari yang lain and ending memang i xboleh predict.. hantu? menakutkan boleh laa dengan darah-darah semua..uwekkkk..i pergi tengok dengan my baby sister yang sudah diketahui umum yang penakut and suke menjerit..and ya most of the scene dia jerit ok.. tp xde laa dia sorang ramai gak yang jerit..siap gelak pon ade :p
Moral of the story jangan buat sesuatu yang akan memudaratkan diri sendiri ye !!!and please don't ever think about making deals or ask something from syaitonnirojimmm...we have Allah so ask for HIS help..banyak kan doa' coz ALLAH itu Maha Pengasih lagi Maha Pemurah..and don't deny the power of doa...

Enough bout cerita hantu ni...finally i got to taste macaroons...ramai yang rave bout it...bought it at Harrods...not sure whether its promo price or normal pricesebab 6 pieces for bout RM15..they have 4 flavors orange, chocolate,blackberry and blueberry..firstly i ask that guy which one yang taste good so he suggested chocolate the best and maybe can try blueberry..ya being me not yang tak berani nak cuba something yang xterjamin sedap so better i stick with his suggestions..


urmmm yummmy memang sedap tapi xboleh makan selalu sebab manis...for those yang sweet tooth i guess u all memang akan suka this macaroons..to me not bad for a first timer  and i do love the colorful of macaroons ;p maybe next time akan try yang dekat Whisk Empire Mall..and the ultimate of cos laa Laduree kan!!..wait until the time comes..Insyaallah ;)

Need Help!! Blackberry Torch vs Iphone 4

Need Help from u guys as i'm contemplating between 
BlackBerry Torch 





or

Iphone 4


which one should i get??

as far as everybody said blackeberry normally for those who in business and iphone more to somebody who like or love to explore more apps and they have lots of interesting apps to play with..
what ar the pros and cons between these two..

Kindly give ur best review!! thanks

pic : google


Thursday, January 20, 2011

Let's see what Kim Kardashian had say

Wednesday, January 19, 2011

Experience?!?!

Wednesday, January 12, 2011

Di Kala Lapar


Harini lapar sangat ntah kenapa macam malas nak turun cafe beli makanan. Pagi tadi dah breakfast cereal shape up tu ngn susu HL..aik laparr lagi..hehehe macam mana nak diet ni..memang xleh tahan nafsu betul...kang bile badan dah naik mula la pong pang dalam blog cakap gemuk xmuat baju..aisehhhhhh...ape je yg xmakan lagi biskut oat krunch dah bantai 2 bungkus dengan limau lagi..memang perut tong kot...

Nak dijadikan cerita tadi pulak terbau orang makan nasi arab.. actually dia tapau je but bau dia mak uiiihhh semerbak abis satu opis bau..mula la terasa ngidam nak makan nasi arab pulak...ape kes nak makan time kerja...nanti2 laa time cuti ke hape perut ni pon kan....then terus laju-laju message my friend yang outstation jauh nun di sana...setelah berbalas-balas message mecapai kata sepakat ye nanti kite gi makan..trus reply ok..hahhahha...nasib la labu kena layan si gadis comel ni...uwekkkk nak muntah kan..hahhahha 

Rupa nya bukan i sorang je yang lapar adalah sorang bos pompuan ni pon lapar gak...dia telah pergi ke cafe untuk tapau nasi goreng then tup tup naik nak makan terasa banyak maka dijemput la saya share makan dengan dia...alhamdullillah kenyang kami makan nasi goreng ikan masin..semoga murah rezeki..nanti kalau i ada makanan kite share pulak yek!!! smile smile sebab dah kenyang ;p

 pic googled

Wednesday, January 5, 2011

Wordless Wednesday : Penah jumpa ?


Saturday, January 1, 2011

Bye-bye 2010 and Welcome 2011

Hello & Morning Gorgeous people out there

Wishing u all a Happy New Year and be Bless with a prosperous year ahead!!
So what's your resolutions?? 

For me 2010 has been a year full of memories and taught me what life means actually and also me become more wiser in making decisions...known people that really inspired me and how do they enjoy their life's at the same time...and also taught me to be more 'sabar'..hehehe

As for 2011, i would say is  my life will turn 360 degrees and i'm looking forward to it ;p Hopefully all that i wishes for will come true and i will cherish it for all my life..Aminn InsyaAllah 

So here is my wishlist/resolutions/wishes for 2011 ( hehhehe notice i put wishlist first instead of resolutions)

1.  be a better person to myself & family & friend(s)
2. be a better daughter & sister
3. be a better **** to *ehemm* and have a great experience together
4. be more patient and more wiser and more organize
5. having a time of my life and cherish all the moments with my love ones
6. be 'rajin' and learn how to cook properly ;p
7. learn to love everyone/people that love me most
8. have my OWN NEW CAR
9. have more BAG(s) and i go for quality instead of quantity
10. I need a NEW Camera to documents and keep all the memories of my life...ASAP please and still looking and waiting..hehhe LEICA in my mind ;)
11. more holidays and travel experience(s) to anywhere with my dearest...especially London/Europe trip *wink wink*
12. haaa i lupa..i think is important Don't be Stress Out 
13. Be healthy and live life to the fullest
That's all that i can think for now and don't worry that this list will expand anytime soon..whooot whoot especially 'my wishlist'

Oh I want/need a new necklace with lovely pendant pretty pleaseeee a simple and beautiful yeah!!!!




pic courtesy from tiffany.com