Friday, September 24, 2010

Lepas dah pre-raya..baru boleh up entry raya..


so how's ur Raya??

surely full of LOVE and FUN kan..
as for me..yup sangat suke bila dikelilingi familes, adik beradik, cousins, neighbours,kids sume laa..
but ada juga part yang sedih as my grandfather(father sides) passed away on the 6th of Ramadhan this year..
Al-Fatihah..mengenangkan tu je lah atuk yang ada kampung..i mean 'kampung' yang ada pokok, kebun, kolam ikan..u get what i mean kan..yang kat KL ni ada maktuk(mum sides) is about 15 minutes from my house..kalo dulu lagi sebelah umah jek..dulu xconsider kampung but now ala-ala kampung la kan...kampung dalam bandar..
teringat masa kecik-kecik time school holiday, my father hantar stay at kampung along with my cousins semua...konpom havoc terjun sungai, mandi jeram, menjala/ngoca ikan...hahahha best nye zaman kanak-kanak dulu..

so now jom tgk pics...

 konon terer la tu..posing je lebih..hahhaha

as usual salam raya..weehuuu still dapat duit raya lagi..jgn jeless..wink wink

my turn giving duit raya...sampul tu xnk kalah ok..harusss artis..lisa surihani..hahahha feeling2 artis gitu..LOL
pose adalah sama ye adik-adik tiap tahun..more to cam whoring :D

 kami adik beradik...tgk cm i yang last kan...no? i'm the eldest btw

ape lagi yg xcukup pose tu kami 6 beradik...mak cakap..hahaha nak wat cmne xde photog kan terpaksa minta tolong abah amikkan..mak sudah bising suh cepat gi umah maktuk..

posing before ke rumah maktuk

kakak haruss over tau...utk menampak kan kecomelan..hehe
with sis no 4

dah sopan cket dah..sama x muka kami??of cos la kate adik badik
with sis 5

pose ala ayu-ayu gitu...wekkkkk
with sis no 3

yup all the ladies in the house :D


Thursday, September 23, 2010

pre-raya outing with my bestie and kuih raya making session ;P

yup i know sudah basi kan...u guys semua dah pegi open house sana-sini then i baru nak update pasal pre-raya...tp xpela nak jugak buat entry kenang-kenangan with my bestie

so here goes the pix and this that we done..unfortunately masa 1st day datang xde semangat nak amik banyak pics sebab busy layan cinonet Azzalea tu..ishhh geram tul cm nak geget..her mommy soon gonna give her a little fren next year..Imah this is an official Congratulations to You and Lan...semoga berkembang lagi ur family...not to forget Farah & Iskandar kerja kuat lagi yekk ;P...(opppsss yang marah..nanti kena jual..kehkehkeh).. Wishing both families will be bless with health, wealth and happiness through out the journey of life's.....


see..i told u..minah ni sangat comel..kalau tny "ea nak apa ni? dia boleh jawab "ea nak sibuk!!!" mana tak kitorg gelak guling2..clearer seen her behaviour inherited from her lovely mum..


was having such a bliss time with my lovely besties..thanks for a great hospitality imah and farah..

very memorable things we've done together up to making sahur and preparing for iftar..we had great laugh while making kuih raya..yup laughing at imah's skill..hahhaa no worries imah, my mum said sedap and creative..:D for fara thanks for teaching us making the cookies lepas ni harus bukak kedai ok..



ni la choc chip and suji kristal yang kami bake..cuba teka sape yang plg berseni sampai 3 kaler jadi 1 tu??hahahha jgn marah ek babe..

InsyaAllah if time time permits we plan for a trip or picnic or ape2 la as long as we'll get to spend time together..just like the old days..

love u guys soo much..ify forever


more pics in my FB...

Monday, September 20, 2010

Back to Reality


Hi gorgeous readers

So how's ur Raya...i bet it was awesome and glorious celebrations..with all the havoc of family gatherings and food of coz..

Skang ni dah overloaded dengan ketupat,nasi impit, rendang, kuah kacang, lodeh, daging dendeng macam-macam lagi laa..kalau list confirm xabis kan :P

Most of us yang today baru masuk office kan...hehehhe i feel u babe..sangat malas and mood raya masih ada lagi kan...well kita kan raya sebulan..hihihihi...

to be honest time raya is the time to get together with siblings coz semua nya xdok umah dok hostel..then bila balik tu kecoh satu umah...i was sooo happy..now umah sudah senyap...huhuhu but nak buat cmne kan semua ada tugas masing-masing...yang kerja kena kerja(read : duit abis sebab bagi duit raya..hehehhe) yang study kena la study..

So it's time to back into reality..reality bites..cewahhhh...

Ok till then..will be continued with raya entry and of cos pics...

Have A Nice Day :D

Wednesday, September 8, 2010

Salam Aidilfitri....





Salam to all readers

Kesempatan ini nak mohon maaf jika ada kiranya terkasar bahasa tersinggung sesiapa dalam penulisan blog ini.. Mohon maaf zahir batin yek..or kat tercomment kat blog kesayangan yang tiap-tiap hari jengah yang mungkin sakitkan hati or terasa hati dengan i...maaf sekali lagi..It's been wonderful to know u guys eventho in virtual world..

To All My Friends And Families

Maaf juga zahir dan batin jika ada salah dan silap. halalkan makan dan minum dan sebagainya..Duit Raya mahu?? sila la datang ke rumah yek....oppss bagi yang dah ada anak bukan mak-mak or bapak-bapak..hahahha..

So to those yang berada diperantauan dan nak pulang ke kampung be it by car,plane or busses...remember to be extra carefull and think of ur love ones..what is more important is ur safety..Semoga selamat pergi dan tiba ke destinasi yang dituju...Aminnn

Semoga Syawal kali ini membawa seribu pengertian dan lebih bermakna kepada kita semua..Marilah kita bersama bermaaf-maafan dan rapatkan hubungan silaturrahim antara kita..


p/s : huhuu tuan punya blog masih dan akan berada di opis sampai esok..lepas raya br cuti kerana i raya xde kampung uollss..sedihhhh :)