Wednesday, May 5, 2010

L.O.V.E


how many of u believe love after marriage???? i personally have doubt bout it..but another side of me keep saying that is the best part of marriage becos when u're ada relationship yang sah di sisi agama maka terjauh la dari sebarang umpatan atau maksiat...hahahha yeah i know tu cliche kan...kenapa i rase was-was adalah sebab ye ke love tu boleh pupuk and mmg akan wujud ek rasa to the other half as if u n him xpenah ada rasa sayang or feelings antara satu sama lain or the love tu at 1 side...yeahhhhh you got me rite...ni adalah implikasi daripada cerita ADAMAYA yang kini sedang hangat ditayang kan at TV3...based on that story their marriage was planned by their parents and the other party doesn't know about each other..so HOW????? susah kan nak bayangkan...dalam cerita tu jugak ADAM adalah seorang husband yang memang baik and i rase xtau macam mana nak describe yang mmg secara logiknya pada fikiran ada ke orang(husband) sebaik tu sampai wife keluar dengan EX-BF(ni xpe lagi kalo dorang tu as friends) ni tak sampai kena close proximity...hahaha kalo i sure mengamuk tahap gaban...tp ADAM such a nice person and really cool to handle that kind of situation..huhuhu i wish that i would have that kind of husband in the future..yup dream on ladies...mana ada such person on earth nowadays like that..opssss maybe ada but 1 in a millions...hope for the best kan tu lebih penting..if i were MAYA, what more i would asked...she should be blessed to be with someone like that..kena bersyukur dengan apa yang ada..btol kan???wahhhhh terkena tempias ke??? hahahha no kidding yer..

As if you're making big decision like spending the whole life with somebody you're not sepenuhnya suka or love..better rethink of it...xmau la nanti menyesal di kemudian hari..ni adalah peringatan kepada diri sendiri..do semayang hajat/istikharah, mohon pada ALLAH supaya dipermudahkan segala urusan dan tunjukkan jalan yang terbaik atau jodoh yang sepatutnya..

The reason why i'm writing this because pagi tadi dengar kat radio bout this topic..quite interesting all the callers semua cerita experience masing-masing pasal percintaan selepasa kahwin..sweeetttttt...kelakar pon ada..hehehhe

So any of u ladies believe this kind of LOVE...need ur opinion or kalo nak share experience pon ok..hehehhehe

3 comments:

fizamior said...

huish... semua org dah addict cerita fantasy adamaya tuh..hihihihi....

i rasa i tak boleh la nak bercinta lepas kahwin tu sbb kalau my parents suruh i kahwin dengan org yg i tak kenal sure i taknak!!!!! hahahahaha... haram tul la kan? :D

Aning said...

wohoo~~ ade orang nak kasik 'kenen' ke? Hehe..
Hal kahwin ni subjektif, susah nak cakap. Bg aku, rezeki masing2. Ade tu bercinta 7~8 thn, bile dah kahwin rupenye, tak serasi. Love after marriage? Ade gak yg bahagia. Mak aku ckp berkat. Parents aku dlu pon family yg arrange and now, had been blessed with 9 children ^_^ For me, aku mmg nak carik sendiri, kenal hati budi dlu, dan bila hati dah suka and bersedia, baru aku terima.Ecece~~ Alhamdullilah, Boyot such a wonderful husband. (aiseh, puji laki sendiri plak).. Kenal kat ukm gak ape! Haha..

yaNa MaLeK said...

fizamior : hehehe tau xpe..addicted tau cite tu..i pon la rasenye kalo suh kawin ngn org yang xkenal susah la nak terima..mungkin makan masa or i xnk trus..hahhaha

aning : yup soo true..marriage is a subjective matter..rezeki masing2 and just hope for the best..alhamdullilah u have such a lovely husband(kena puji husband sendiri kalo x sape nak puji kan)
tp kenapa aku cm xkenal je laki ko tu..ukm gak kan?hhahaha napak sgt aku ngn geng and dunia ku sahaja time belajo dulu..hahhahaha