Thursday, May 13, 2010

Geng Pakatan Merah


wah jangan salah sangka yek..geng pakatan merah yang dimaksudkan adalah 1st largest blogger gathering...it was held at Berjaya Times Square..its the Gatsby Street Fair and yup this gath manage to be in Malaysia Book of Record...it was my 1st time joining held by Nuffnang...it was fun seeing all the bloggers armed with their cameras...heheheh kira utk bloggers ni camera adalah senjata utama plus with their thoughts and skills of writing...ada la diantara nya yg saya kenal coz penah melawat ke blog diorang...semua bila dah jumpe geng harus la havoc..yang pasti mereka semua adalah sporting abis..lots of games to be play and interesting..kena kumpul coupon banyak-banyak then boleh redeem barangan from GAtsby..not to forget ada lucky draw yang mempertaruhkan(wahhhh ayat :P) semua hadiah yang menarik..congrats to all lucky person...as usual me always yang xpernah lucky dlm apa jua lucky draw...huhuhu bile laa nak jadi LUCKY ni..hopefully i day dapat cabutan bertuah or durian runtuh or anybody nak bg present yang best-best la kat i...

Ok skang tgk la pic kami disana






















Wednesday, May 5, 2010

L.O.V.E


how many of u believe love after marriage???? i personally have doubt bout it..but another side of me keep saying that is the best part of marriage becos when u're ada relationship yang sah di sisi agama maka terjauh la dari sebarang umpatan atau maksiat...hahahha yeah i know tu cliche kan...kenapa i rase was-was adalah sebab ye ke love tu boleh pupuk and mmg akan wujud ek rasa to the other half as if u n him xpenah ada rasa sayang or feelings antara satu sama lain or the love tu at 1 side...yeahhhhh you got me rite...ni adalah implikasi daripada cerita ADAMAYA yang kini sedang hangat ditayang kan at TV3...based on that story their marriage was planned by their parents and the other party doesn't know about each other..so HOW????? susah kan nak bayangkan...dalam cerita tu jugak ADAM adalah seorang husband yang memang baik and i rase xtau macam mana nak describe yang mmg secara logiknya pada fikiran ada ke orang(husband) sebaik tu sampai wife keluar dengan EX-BF(ni xpe lagi kalo dorang tu as friends) ni tak sampai kena close proximity...hahaha kalo i sure mengamuk tahap gaban...tp ADAM such a nice person and really cool to handle that kind of situation..huhuhu i wish that i would have that kind of husband in the future..yup dream on ladies...mana ada such person on earth nowadays like that..opssss maybe ada but 1 in a millions...hope for the best kan tu lebih penting..if i were MAYA, what more i would asked...she should be blessed to be with someone like that..kena bersyukur dengan apa yang ada..btol kan???wahhhhh terkena tempias ke??? hahahha no kidding yer..

As if you're making big decision like spending the whole life with somebody you're not sepenuhnya suka or love..better rethink of it...xmau la nanti menyesal di kemudian hari..ni adalah peringatan kepada diri sendiri..do semayang hajat/istikharah, mohon pada ALLAH supaya dipermudahkan segala urusan dan tunjukkan jalan yang terbaik atau jodoh yang sepatutnya..

The reason why i'm writing this because pagi tadi dengar kat radio bout this topic..quite interesting all the callers semua cerita experience masing-masing pasal percintaan selepasa kahwin..sweeetttttt...kelakar pon ada..hehehhe

So any of u ladies believe this kind of LOVE...need ur opinion or kalo nak share experience pon ok..hehehhehe