Wednesday, April 14, 2010

Alahai Kasut ku


Wah pagi-pagi sudah bikin hati ku gundah gulana...kenapa? hahaha sebab ada satu incident yang memang menyentap hati..yes kasut i hilang..Missing in Action..seperti pagi yang biasa bergerak ke office jam 6.30 pagi, but this day i had to send my mother to her office..luckily her office in the same area of mine..so apabila dah merentas jalan dengan penuh ke'ngantukkan' yelah kan sebab keluar pukul 6.30pg mana banyak kereta kan..hari masih gelap lagi..yes i like..dah siap drop my mum then i terus head to my office...sampai je basement parking trus i cari my kasut..raba punya la raba tengok..aik nape xde tinggal sebelah je..aiseh masih berfikiran positif lagi..maybe tersembunyi bawah seat kot..time ni dah bukak lampu bagai..nasib xde torchlight kalo x sudah ku suluh..senak perut bila mengenangkan biar betul kasut tercicir..dalam kepala sure tercicir masa my mum nak keluar or tersangkut kat her 2nd bag...wahh kasut kesayangan tersadai di tepi jalan..jangan la hilang..huhu sayang kasut tu..tu la kasut yang gi office n dibawa berjalan-jalan..naik office terus call my mum asked her to check kat tempat yang i drop her...hahhaha finally she calleh said the shoes was there cantik je posing tepi jalan.. i was soo legaaa at that time...melompat-lompat gembira kerana kasut xhilang..kalo x ada alasan untuk ajak my friend shopping kasut..but being me yang sangat cerewet dalam shopping kasut..huhuhu leceh laa..sebab tu la i sayang giler kasut ni..yes i bukan giler kasut ok...i nak kasut yang really comfy..so that xsakit bila pakai..sebab tu i jarang belli kasut..kalo bag lain laaa..memang xpenah yang cukup..hahaha apa motif nak cite pasal bag lak ni kan??? maybe u olls wondering i pakai kasut apa kan naik office...no no bukan my flip flop yang kaler blue and pink plus ada cartoon tu...nasib ada kasut spare yang memang i letak dalam my car just in case emergency like today but kasut tu ribbon dah tercabut sebelah..so apa lagi cabut la lagi sebelah..kalo x nanti jadi cm orang gila  pakai kasut macam tu....in fact kasut tu kaler green..at 1st omgggg mcm mana nak pakai ni???yup nasib menyebelahi i sekali lagi...i pakai nice green kurung...so matching-matching laa :p

so that was a story for today yang pagi-pagi sudah buat scene..

4 comments:

paij188 said...

unlike me... I LOVEEEE SHOESS!!! kasut, handbag memang tak penah cukup! ngeeee!!

p.s. kadang saje carik alasan nak carik kasut or handbag bile2 lau2 kat depan Coach ke kan.. hubby mule la menjeling je..

yaNa MaLeK said...

paij188 : hehehe well that's what women always do..cari alasan in a good way la kan :P
tgk benda yang kite suke always been a therapy for us kan..
bagssss i want more bagsss..

LadyofLeisure said...

Wah, Yana... sayang nyer kat kasut tu :p ni yang membuatkan i wonder camane lah rupanya sampai sanggup call your mom to check hehehe

me love shoes too but now dah slow down sket. pasal? pasal dah tak de space nak simpan hehehe

yaNa MaLeK said...

ladyofleisure : heheheh tu la pasal :)