Monday, March 29, 2010

Something to ponder

"CINTA..kalau kau pernah la rasa cinta tu mcm mna kan..cinta tu x semestinya berakhir dgn perkahwinan :(  ini bukan setakat kata2 dari novel, tp aku sendiri pun percaya mcm tu. cinta tu satu perasaan yang bukan dibuat2. kau xleh pilih siapa yg kau nak cinta, perasaan tu datang sendiri..kau mungkin betul2 cintakan org ni, tp jodoh tu x ada..pasangan kita mungkin bukan org yang paling kita cintai, tp dia lah yang terbaik utk kita..insya Allah.."

ayat tersebut saya dapat daripada seorang rakan time sekolah dahulu..and now she's a mom..it's like a wake up call for me and that make me realize everything..

same goes here :

if u love somebody, let them go, for if they return, they were always yours. And if they don't, they never were - kahil gibran


Friday, March 26, 2010

Selamat Hari Jumaat

Yes hari ini adalah jumaat...tau agak terlambat entry ini di post but never mind it still jumaat kan...so tadi had lunch with my UKM friends...they are my long lost friends back in uni..my classmates to be exact :P
So, we planned to have lunch today since Friday prayer break its long enough for us to catch up things together..we settled down at Johnny's Alamanda...we had great time together...laughing none stop..xkire all the lawaks that we make with the waiter...hahahhha kesian dia kena layan kitorang....yup one of us ibu beranak satu ok...tapi itu tidak menjadi masalah kepada kami..wah ayat skema ok...abaikan hahahha...

No pictures included since we all busy eating, gossiping, laughing like nobody business..macam kedai tu kitorang punya...yelah dah lama kan xgelak-gelak macam zaman muda-muda ( yelah skng dah start pakai cream anti-ageing..LOL) teringat zaman dulu-dulu yang skip class and we all went to mines (i guess??!!?!) to watch muvie...nasib la all of us got great marks in our exams..alhamdullillah...
azza, nad next time kite gi makan-makan lagi ok...i batuk (suara sudah jadi pondan gitu) so next time we should get ice cream included in our agenda tau...

FRIENDS : D

HAVE A NICE WEEKENDS

footnote : misi pencarian masih diteruskan untuk minggu ini dan seterusnya sehingga berjumpa apa yang berkenan di hati...

Monday, March 22, 2010

Nak ke tak nak


Tengah berkira-kira untuk spill the news or keep it until the time is coming or what....heheheh sekarang banyak benda kena buat...kerja, kerja dan kerja...preparations pun sama jugak banyak perlu dibuat. Rasanya i adalah antara orang yang paling rilex jika dibanding kan dengan orang lain yang seangkatan dengannya..
Well actually i dun like to be in this situation coz nanti bila sampai waktunya menggelabah but i think there's a person will settle it for me..The most important thing for me is to look perfect and pretty and glowing have been settle by my D..hehehe hopefully it would be great..

ok tu je nak cerita sekarang...akan sambung bila ada cerita yang menarik lagi..tata

Wednesday, March 10, 2010

I'm Going to the Gatsby Deodorant Street Fair


Last week got email from Nuffnang, subject SULIT-PROJEK EMPAT RATUS....fuyoo i was like WHAT?!?!?! plus excited coz it's time for me to join any events related to Nuffnang...and get to know more bloggers as they are gathering all 400 bloggers in this event...after checking the date, luckily i'm available to join...at that time i was wondering what is the project that nuffnang was going on..but the email was soo cute :P
"Email ini tidak akan meletup" ...hehehhe ala-ala mission impossible kan...

What is the Projek 400??

It's all about this




GATSBY DEODORANT STREET FAIR

Date : 17 April 2010 (Satuday)

Time : 10 am until 5 pm

Venue : Ruang Legar, Ground Floor Berjaya Times Square, KL


Apa yang menarik dekat Gatsby Deodorant Street Fair ni? there are lots of games and activities on the day itself. All the games adalah yang simple yet interesting that can be participated by all...contohnya game yang seringkas membaling getah hinggalah ke aksi-aksi yang melucukan dan menggelikan hati seperti bergusti sumo dalam beg udara oleh para peserta dan macam-macam permainan yang menarik lagi...i wish they also have permainan yang selalu kita main masa zaman kanak-kanak dulu like nenek kebayan mencari cucu but digantikan dengan mencari deodorant gatsby sambil tutup mata...sure gelak xhingat sebab tengok gelagat peserta yang meraba-raba dan jalan ke hulu-hilir mencari deodorant gatsby...LOL

Bila ada game and activiti of cos la ada hadiah untuk dimenangi...who doesn't like prizes kan..kalo boleh nak menang every time je masuk contest or lucky draw...it's one of the centre attraction in every events..thus everyone is looking forward to it rite??heheheh...Bagi yang menyertai permainan ini akan memenangi mata dan anda boleh menebus mata ganjaran yang terkumpul dengan barangan menarik dari Gatsby!!!!!

Selain itu, semua peserta yang terlibat dan mengambil bahagian dalam permainan layak untuk menyertai cabutan bertuah...yes u read me ...LUCKY DRAW....kalo events yang dibuat oleh Nuffnang sure hadiah yang menarik dan berbaloi kalo menyertainya.. Antara hadiah-hadiah yang bakal dimenangi melalui lucky draw tersebut adalah barangan elektronik, komputer, telefon bimbit, dan baucar tunai berjumlah lebih dari RM 15,000!!!!!!!

So apa tunggu lagi..

JOM RAMAI-RAMAI KITA DATANG MERIAHKAN
GATSBY DEODORANT STREET FAIR

WHAT?!?!?!?! macam mana nak gi Times Square....EASY!!!!! u can go by public transport or u can drive there

ok let me tell u how...

Melalui KL Monorail
- Naik dari stesen KL Sentral ke Stesen Imbi
- Stesen Imbi terletak betul-betul dihadapan Berjaya Times Square

Melalui LRT
- Naik Putra LRT dari KL Sentral ke Stesen Masjid Jamek
- Tukar ke STAR LRT di Masjid Jamek ke Stesen Hang Tuah
- Berjalan sedikit ke Berjaya Times Square

Melalui Kereta/Teksi
- Refer map dibawah


Untuk maklumat lanjut boleh layari http://www.gatsby.com/streetfair. Di site ini juga, terdapat banyak online games yang menarik di mana pemenang mingguan akan mendapat 2 tiket jemputan ke Gatsby Deodorant Street Fair.. Jom ajak semua mak,ayah, kakak, abang, adik, sedara mara, atuk, nenek, kawan-kawan dan senang cerita semua kaum kerabat datang ke Berjaya Times Square berjumpa kami disana bagi berkenalan mengeratkan silaturrahim disamping memenangi pelbagai hadiah menarik...

Gatsby Deodorant Street Fair adalah program komuniti Nuffnang yang terbesar di Malaysia di mana dijangkakan lebih 500 orang penulis blog bakal berkumpul dan berada di sana.




Monday, March 8, 2010

Threading

Ada sesapa x yang dah penah buat threading?

sakit x and how long it will last?

i'm thinking of doing for the 1st time.. nak buat cket je just to kemas kan my eyebrows

suggest tempat yang ok as i read few reviews kalo xbtol nti jadi infections..ohhh nooo


Friday, March 5, 2010

Hasil Air Tangan Najah


Hari ni nak share dengan korang semua resepi that my sister buat for almost everyday masa dia cuti aritu..waaaa hari-hari makan muffin kukus...sampai muka pon dah jadi muffin...honestly memang sedap sebab besela homemade kan...plus dicampur dengan gelak ketawa all my siblings...such a great moments...

So ni la resepinya...senang je nak buat.

Alatan yang diperlukan : Pengukus

muffin biasa:

- 2 cups tepung (tepung naik sendiri - blue key)
- 1 buttercup
- 1 cup gula kastor
- 5 biji telur
- 2 penutup essen vanila
- 2 sudu susu pekat

A:
- buttercup + gula kastor > gaul sampai dah lembut n ringan.

B:
- pecah kan 5 biji telur tu n kacau

C:
- 2 cups tepung naik sendiri blue key

cara:

A > + B > kacau satu arah aje > + C > kacau satu arah aje > letak 2 penutup essen vanila > kacau > 2 sudu susu pekat > kacau sampai rata > letak kat dalam paper cup > kukus sampai masak  > makan
 choc chip muffin....sekali tgk cm moles kan...hahhaha but this one yg plg sedap

decorated by the gurls...me not include..hehehe
theme : smiley


muffin coklat:

- 1 1/2 cups tepung (tepung naik sendiri - blue key)
- 1/2 cup serbuk koko
- 1 buttercup
- 1 cup gula kastor
- 5 biji telur
- 2 penutup essen vanila
- 2 sudu susu pekat

A:
- buttercup + gula kastor > gaul sampai lembut n ringan.

B:
- pecah kan 5 biji telur tu n kacau

C:
- 1 1/2 cups tepung naik sendiri blue key + 1/2 cup serbuk koko > gaul bagi sebati + rata

cara:

A > + B > kacau satu arah aje > + C > kacau satu arah aje > letak 2 penutup essen vanila > kacau > 2 sudu susu pekat > kacau sampai rata > letak kat dalam paper cup > kukus sampai masak  > makan

dah, tu jek.. senang jek.. yg walnut n coklat chip tu hiasan saje penambah seri.. nmpk eksklusif siket.. heheh..


choc walnut
selamat mencuba..

Nota kaki : semua adunan, di mix dengan menggunakan kudrat sendiri.(najah)...hahaha kalo saya mmg la xlarat haruslah mohon pertolongan mixer...

maybe it does not look good but it taste very yummmmyyy :P

Thursday, March 4, 2010

A Place Called Teh Tarik


Apa ada ke tempat nama Teh Tarik?!?!?!

yup exactly there is a placa called Teh Tarik Place which is located at Wangsa Walk

of cos it's a restaurant that served Teh Tarik and other foods especially breakfast food like segala jenis roti...roti canai kat sini superb best...very crispy and if u want to order just order for urself no need to share coz for sure akan terasa nak add on more...hahhaha it happened to me :P

it is a cozy place where u can hang out with friends and families...nothing to fancy bout the decorations juz they have wooden stools and tables..just like macam kat kedai kopi kat kampung-kampung...terasa cm zaman dulu-dulu...hahaha sudah exaggerate...sila abaikan yek..lol

i went there with my sisters...we always go out and try new restaurants and window shopping..its like our routine activies together...kire cm bonding sessions




















Wednesday, March 3, 2010

OoOppsssiEEE....

Remember my last entry last i was craving for Tony Roma's....so that evening i texted my 'D" ..

me : awk, cam terasa nak makan Tony Roma's la...hehehe


D : owait jom...tomorrow or this weekend? lagi pon it's been a while that kite x gi makan kat sana kan...best..best


me : orite set..but i think this weekend would be fine coz we can go window shopping..keh.keh...


D : haaa dah tau sangat la awak tu..:)

So our weekend, as planned we went to Tony Roma's @ Pavilion to satisfy our craving...waaaa soo yummy and we were full enough until we have to rest a bit before we started our next agenda which is "window shopping" hehhehe kira mcm burned out all the calories that we ate...

it's time for some pictures....hehehe **grinn grinn

complimentary bread with garlic spread








tropical orange frizz.


salivating ur mouth water kan...alamak cm terasa nak makan lagi arr...:P

Tuesday, March 2, 2010

My very 1st G****

Ini adalah entry yang telah sebulan tertangguh nak di post...i kept thinking whether to post or not..hahhahaha no laaa mana ada, just i xsempat je..orite how's ur 1st day of March...for me it's just the same....kerja-kerja kan...boring yek kadang-kadang terpikir like i want to quit and settle down...just stay at home, doing chores and cooking for love ones plus not to forget everyday is a shopping day....hahhaha yana stop la berangan yek!!!!LOL

ok cut the crap...as u see the title above...yaHOoO i manage to get 1 of my wishlist for this year...with the help of LV....not Louis Vuitton but the famous blogger yet the beautiful Lady Verde....thanks babe for doing me this favor..really appreciate it..:) 



the purchase was made during her last year vacay with her bestie..yup all the way from LONDON..hahhaha xpercaya u can check out her blog...u name it all designers bag ada...

so after few emails back and forth, we managed to meet up at Kelab Tasik Putrajaya...to hand over my G****...i'm soo happy that i can lay my eyes on it and what else..pose in from of the mirror day and nite...it was soo hard for me at 1st to make decision which designers i want...we were in and out each and every boutiques yang ada kat KLCC and Pavilion..try sana and try sini..so at last i've wake up in the morning then i realized that i wanted that G****....hahhaha meaning i dapat ilham dalam tido tu...hilarious sangat ok..

i am very happy for what i got and really thankful to "you know who u are" 
Alhamdullilah semoga ALLAH murahkan rezeki kami...aminnn (boleh beli bag lagi kan...hehhehe)

 
 

whoot..whoot..whoot 
 
presenting
.
.
.
.
.
.
.







 footnote : my makeup was done by Bobbi Brown...i always love the natural look