Wednesday, November 25, 2009

ohhh mata ku...



i just had my minor eye surgery.(merasalah jadi pirate jap)..experience adalah sangat cuak beb..but what i can say xsakit sgt but masa injection bius adalah sakit macam kena cubit..can u imagine yang jarum tu inject kat mata..waaaaa..luckily i have my sisters yang buat lawak sampai ilang rase sakit tu cket..the doc kat ampang puteri was very kind n nice..she treats u well..so kurangla sakit n takot. this is my 2nd time to do something on my eyes..macam2 la jadi kat i since last year(2008)...huhu...pastu ubat kemain la banyak nye nak kena letak...nasib la bukan kena makan since i kan penakut nak makan ubat..hehhehehe..i drove home with my one eye..hehehe


orite doc gave me MC for today sbb tomorrow i apply cuti utk beronggeng dengan my sisters...yahooo leh jalan2 n shopping...


till then...**updated pix




Friday, November 20, 2009

Soo many!!!!


Since this week i've been very busy attending training that related to my works

well then it covers this whole week and next week..super penat but i really enjoy most of the time

it's all about knowledge and what we can learn..Learning is a process.. it does continuously until the end of our life

16/11/09 - IPS Configuration and Network Training...Cisco Switch

17/11/09 - Router and Firewall Configuration

18/11/09 -  Bakbone Backup Training

19/11/09-20/11/09 -  Suse Linux Enterprise Sever Training

24/11/09 - XEN Citrix Training, UAT XEN Citrix and BAKBONE

25/11/09 - UAT for Network/Firewall/IPS/VPN

hehehe yes i'm an IT industry u guys...so many training need to be attend for the sake of technology...

jap gi nak sambung training lagi..

i'm off now..

Happy Weekends



Tuesday, November 17, 2009

Kenapa ek??


Beberapa hari yang lepas, saya telah bermimpi berjumpa dengan seseorang yang memang saya nak jumpa sangat dia...dan dalam mimpi tu saya telah diberitahu ada sesuatu yang berlaku pada dia...saya rasa sangat sedih tapi xtau apa yang menyekat saya untuk bertanya sampai ada orang tengah yang beritahu saya...tapi dia ada bagi something pada saya dan macam xpercaya dan tertanya-tanya kenapa dia bagi saya...penat dah fikir semua sampai la xterfikir..so let it be...tapi walau apa pon yang terjadi even dalam mimpi or bukan secara jujur nya saya sangat gembira dapat berjumpa dengan dia. Hopefully my dream will come true..

Betol ke kalau kita sentiasa terpikir kan seseorang, nanti akan terbawa-bawa dalam mimpi????atau mungkin kah kita terlalu rindu kan seseorang???

Banyak betul persoalan yang bermain dalam kepala ni...ish..ish

Saturday, November 14, 2009

Yang Mana Satu Idaman Kalbu????


i'm in a quest of bag hunting

Harini telah pergi ke PAVILLION untuk kerja-kerja survey boutiques

bila dah tengok bag...hati berbunga riang dan as usual masalah sudah kembali.....rambang mata sampai tidak tahu yag mane satu pilihan hati..

aiseh xkan nak beli semua kan..bankrap kang xpasal-pasal...ehheheh


Sukey


 
Pelham



TODS G-Bag



Burberry Small black and grey HOBO Bag


Bag designers lain pon canteksss juga....arghhhhh fenin2 lalat dah skng :P

Channel, Prada or yang seangkatan dengan nya  i belom mampu lagi...maybe next time..pray for that time to come..hehehe aminnn..

For this time...kena strict on my budget coz bnyak lagi nak beli ni for "that"

Yang mana satu ni????


Thursday, November 5, 2009

Song of the Month :)


i heart this song :p

1st time heard this song while i'm driving...sangat kelaka ye the lyrics..
"kembang kempis dadaku merangkai butir cinta"
but then i realize that this song really caught my heart..terngiang-ngiang lagu ni everytime n everywhere...hehehe

ketika cinta bertasbih





Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta

by : Melly Goeslow Feat Amee
source : youtube, google

Wednesday, November 4, 2009

I need a haircut

I do really need a hair cut rite now..coz my hair is super long..NO? ok i'm a bit exaggerate..not to long but for me it's long enough..sbb nye i'm not wearing a normal  'anak tudung' ..i used to wear it but i rase rimas..nti cm pekak ..lalalala..i just pakai yg scarf yg nipis tu..then my hair akan di ikat..so skng my hair sudah mencapai tahap piawaian..sapa yg kenal i sure tau..plus i menghadapi masalah hair falls yang pada i sangat mengerikan..takot bold..kirenya kat bilik dipenuhi dgn rambut sahaja mcm salon dah jadi nye..ok once agaim i'm exaggerating..hahha

what hairstyles i should opt ye???
mybe should asked stylish make something different?

petang ni sudah set dengan my sister untuk pergi mencari salon bagi mencantas rambut ku yang panjang ni...so after work off we go to shopping mall..yahoOOoo :)


Sunday, November 1, 2009

I'm working to day :(


Sangat sedih ye bila kerja di hari minggu

nothing much to do since orang semua xde just siapkan mana-mana kerja yang xsiap lagi plus report

keadaan di ofis sangat la sejuk and saya sangat lapar dok sorang-sorang

waa sudah tidak tau apa untuk di-mengarutkan dalam blog ini

mari lihat apa yang saya makan untuk lunch and maybe bertahan untuk malam ini

tangy chicken spagethi

vanilla and chocolate muffins

coca cola light..cubaan


Her Bundle Of Joy


Now i present to you
....................
............
......
....
...
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Akmal Ikram bin Said


The most handsome baby..he has his mom looks and nose which is very cute..

Said..dun worry nanti dah besar ikut la muka ko ek..hehe

 
Congratulations on your new bundle of joy to Yan and Said

Akmal was born on the 17th October 2009(it's deepavali yo!)

 I still remember when the 1st time Said approached me to know about Izyan(asked me bout yan's number..hehehe).. it's such a sweet memories way back in UKM
wish could turned back time with all the happiness,joy and laughter we had together

Thanks for always being my friends

Love u guys a lot

have a nice moments with ur love ones and great experiences being mummy and daddy

This Baby is Your Blessing, I wish happiness in every way,
Good luck God Bless, I say And many Blessings and wishes,
To Welcome Baby into Your Life Today.

mummy and baby


mummy to-be zura, mummy yan, single yana..LOL

Muah..muah..muah for the baby

from:
Auntie Yana