Tuesday, September 29, 2009

Fesyen de Raya


Hello!!!!

i'm back on track..huhuhu back to work after long break such a difficult thing for me..so for today i'm a bit slow mood..hahhaha mybe it's normal kan..as for me today is my first day of working..yes semalam i cuti lagi sesaje jek nak relax n preparing my mental n physical for today..

So now my house will be as quiet as usual since all my sisters had gone back to their schools..huhuhu boring laa cmnie..looking forward for their school holidays..
Najah..Zirah.. Ana balik la selalu ek..bosan arr dok umah sowang-sowang..nak gelak, nyanyi n wat lawak ntah ape2 pon xde geng..Annnnnn(gaya dalam iklan sabun)..ooooyeahhh(alvin n chipmunk) LOL :p

Now let's see what we do a day for before Raya...we laughed a lot cm nak pecah umah..this time my cousin joined together



 
the 4 ninjas..hehehhe



kami



from left : yours truly, najah, zirah



bdak comel ini my cousin.. Nur aisyah Amira 4 years old
she's really happy coz at her age, she manage to fast for almost 9 days..


RAYA UPDATES coming soon...with more piccas


To My Sisters


Belajar Rajin2 yek..kami di KL sentiasa mendoakan yang terbaik untuk sume orang
cepat cuti nti balik KL leh gi jalan2 shopping n makan2 lagi...Hehehehe
Nan : jgn lupe join venture kite untuk bukak kedai kek jual kek kukus choc walnut n choc chip..hehehe



ok lunch time has come to the end, start working YANA..hehehe


tata titi tutu


Friday, September 18, 2009

Happy Hari Raya

WISHING U 
TO ALL

MY FAMILY 

MY DEAREST FRIENDS ...IMAH + FARAH AND 
'U KNOW WHO U R' ESPECIALLY
MY COLLEGUES..just mention some names only
..henni, mimi n asmah..

MEMBERS OF RAFFLESIA ZONE (5 S TEAM)

AS PER REQUESTED ..TO MR SYAHFUR

AND ALL MY INDUCTION FRIENDS..

NOT TO FORGET 

MY LOVELY AND GORGEOUS BLOGGERS
Mohon maaf atas segala jika ada kesilapan, terkasar bahasa semasa membuat entry/comment di blog anda..
halalkan semua makan dan minum

Semoga Aidilfitri ini membawa seribu makna dan kebahagian kita semua
Marilah kita enjoy semua makanan yang best-best di hari raya tapi makan mestila beringat ye!!!

Most important...Drive Carefully

Take care 

have a nice hari raya
Love,
 
Yana n family

Tuesday, September 15, 2009

Entri Makan Part 2

OLLA gorgeous
lama dah xupdate, disebabkan di office kenapa tah xleh bukak..huhu mybe sudah diblock..hampagas tul sapa yang block tu..dtambah dengan kerja yang banyak makin bertambah la tahap kedewaan kebosanan nye..
semua orang dok sibuk shopping raya, tp i dok relax jek..satu ape pon xli lagi ni..eh lupe lak kasut raya dah beli..hehe baju raya plak pakai yang beli n tempah kt Vietnam aritu jek..tudung raya dah wat site visit ke Ariani tapi disebabkan ramai sangat orang, niat membeli haruslah pudar..mungkin akan lawat pada time rehat hari jumaat di bangi..tu pon kalo rajin..huhuhu
seperti yang kita sedia maklum bulan puasa ni adalah bulan untuk menguruskan badan disamping menambah pahala dengan melakukan amal ibadah..as for me...huhu berat makin menaik..dan wat senaman dengan pergi sembahyang terawih lagi...ish xleh jadi ni..badan harus maintain untuk pakai kebaya..hehehhe..yes kebaya harus menjadi ukurun..bila dah xmuat mula lah menggelabah..aiseh cmni la gurl..harus jaga badan di kala masih anak dara..mak dara pon apa kurang nya..still meletops..
ok ni la aktiviti i makan and makan..
Venue : Al MArjan, KLCC
 
  
  
  
kambing panggang yang di dalam nya ada nasi...sedap woooo

 
1st time makan kambing dengan banyak
 
persian sweet rice..rasa cm beras lembik...
mushroom soup
 
milk with rose water..rasa mcm minum air rose..wangi jek
 
posing jangan xposing
 
  
last but not least..i got from...jeng jeng..chocolate
it was my 1st time dine here...the food was sooo delicious n the ambience was very nice very relaxing..the service n the people was very kind n friendly..
so i would suggest u to go there n give it a try...
buffet : RM 68/person
THANKS 'U'
p.s : nti kte gi makan lagi ek..pastu kena senam nti comel cmne..hehhehe
 
 

Wednesday, September 9, 2009

Entri Makan Part 1

hi there all of u
now tinggal beberapa hari sahaja untuk umat ISLAM menyambut Hari Raya Aidilfitri
as for me, preparation raya semua xsedia lagi.. well as usual last minute shopping lagi terasa nak raya..since i've no kampung..raya di KL sahaja..ada pon just N9 yang 2 jam dari KL
ok so for entry kali ni, nak menjamu semua dengan pictures makanan
so let's begin
Venue : Chilis, KLCC
Date : 31 August 2009 (it's my bday you!!!!)
ramai nya orang queue untuk berbuka puasa
chilis ramadhan special which they include icecream and soup of the day
complimentary kurma for customer
triple play - yours truly makan sorang je
my fav ever - mashed potato..ummpp yummy
fish n chip - from ramadhan special
mushroom soup - soup of the day
vanilla ice cream coated with caramel sauce
pineapple juice n ice lemon tea
bday gurl pose smbil tgg time buka pose
to be continued......:p

Mode : Dilemma

Morning!!!!
harini cuaca pagi-pagi lagi dah gloomy macam nak ujan je..same as my mood today..kiranya arini perasaan berkecamuk gundah gulana...macam mana nak cite ek..sebenarnya i xpenah nak cite my personal life or lebih tepat lagi my love life to strangers...melainkan my best friends or someone that i really trust..but i think i couldn't cope with it anymore..everytime anywhere n everywhere i kept thinking of HIM..that refers to my EX..yup some would say i'm pathetic but believe me perkara inilah yang menjadikan i felt soo sad..menangis la,feel soo lonely since last year.. honestly i really can't understand why he done this to me..in this situation maybe both of us ada salah masing-masing..nobody to be blame..even xsampai seminggu clash DIA dah couple dengan orang lain..someone yang i xpenah suka,gedix.. dia claimed that i have somebody else but secara logik nya or common sense, u all pikirla sendiri..for me DIA sangat baik..(orang selalu ckp i selalu bela dia eventho dia buat salah yang pdan muka sendiri) well that's love..coz i really L**E him very much..until today..yes his my 1st bf..and 1st guy yang berjaya membuat hati saya gembira n being me yang jarang ada male friends yang rapat..his the only one..cum my best friend for me..dia i don't know..his good looking n ramai peminat plus ramai kawan perempuan..we dah kenal lama since 1st year lagi..so i know him inside out..tp masa tu kawan sahaja until after graduated..baru dia confess..i was really happy that time..knowing DIA very popular person, i have to admit it's hard to be with someone like that..u know la kan i ni xcntik n so on compared to other gurls..i sedar diri ok..plus wanted to be sporting gf n kind just to make him happy.. banyak la suka duka yang i lalui dalam masa kami in relationship..yang xleh lupe masa awal-awal couple..almost a year i xsenang hati disebabkan oleh segelintir manusia yang dengki melihat kami happy..but i managed to get thru all dengan tenang..i just xpaham napa dia buat i macam ni..kami ..hurmm dunno what to say, stepping forward together in everything..be it dalam career or others..dia banyak ajar i pasal what is love..i kan dulu seorang yang hati kering..seseorang yang sukar untuk menangis..DIA telah menjadikan i seseorang yang sensitif..yes kalo nak ingat-ingat banyak la our memories together..miss all those moments..
but now everything had changed..he didn't need me anymore plus agaknya his more happier with his life with that gurl..but deep down inside my heart..i will n still remember him as my best friend ever and someone that i l**e ..and hopefully he will remember me too..i selalu ingat kan diri supaya jangan terlalu berharap sangat nti makan hati..tp what should i do????sob..sob..sob
i think my life must go on, now i might be having someone who really understand n appreciate me more..who is very kind to me..i should not neglect and must appreciate more..like orang tua-tua cakap 'Gajah depan mata tak nampak tapi kuman seberang laut yang nampak jelas'..memang itu lumrah manusia kan.. now i have to buka mata besar-besar and see what are the opportunities coming for me..panjang lagi perjalanan kan..if DIA boleh happy, kenapa i xboleh kan ...is it true??? but i still feel the same..huhuhu mybe it takes some time to heal my wound..i rasa seperti di dalam dilemma yang tak berkesudahan :(


note : semasa entry ini ditulis, air mata bergenang..sob sob sob

Wednesday, September 2, 2009

She's Engaged

 
farah wahidah nasruddin

 
her makeup was done by her aunty friend..love the eyes

 
time sarungkan cincin

 
dengan mak mentua yang sporting

 
the ring

 
yours truly n farah

 
imah with her daughter yang mata besooo...ikut bapak katenya

 
imah . farah . yana + si comel EA
ma nye yang terlebih posing..hehe as usual

 
ma...i want this bag like auntie yana...

 
tgk kan betul..ma nya yg over tau

 
me and Ea

 
last but not least..newly engaged couple
farah wahidah & iskandar



Dear Farah,

i know ur reading my blog :) 
here i would like to say that i'm really happy for u dear..hope u will be happy with ur love ones..and after u've been thru all the obstacles in ur love life finally u find the man that can make u happy n love u very much..hehe doakan kte jugak ye :p (yes kisah cinta kami hampir sama but in different version..huhuhu sedih)

thanks for being my best friend ever..yes we've been friends for soo long since high school until now n forever..

I . F . Y FOREVER FRiENdS
if anything u can just count on me n u know where to find me rite..walaupun kte jauh dengan awak dan imah, but deep inside my heart i will always remember u..teringat zaman sekolah dolu..hehe geng stokin merah, pergi mana-mana pon 3 orang je..miss all those moments and now each of us ada life masing-masing..but still kte always together..nti kte buat gathering 3 families ek *wink *wink..
** take care of yourself

p.s : Is, jaga farah elok-elok..u're the most lucky guy..kalo xjaga siap la ko...hahahha


Love,
yana malek :p