Thursday, August 13, 2009

cHeng hO vs w0nG soL0

haLLuuuuu....
this entry supposed to be posted longgg ago but have to postponed it due to asyik terlupa jek where's my pix located..HAHA
i was blog-hopping to my most fav blogs..Verde, Snowiffy and many more. they blog bout eating @ Cheng Ho, Wangsa Maju..own by Amy Search
 
i was very tempted with
MINI OCTOPUS
with
Shredded Onion

at 1st i was WHAT BABY OCTOPUS...scary ok..since kalo makan sotong pon makan badan je no sesunggut2..heehhe..but i decided to give it a try..ya AmpuNNN..sedappp ..
shredded onion combined dengan baby octopus yg gumukss mmg superb..so i suggest u guys try laa. sure xnyesal..
 
then we also ordered tomyam,butter squid,kangkung grg belacan..actually we opt for a set where u can choose what u want to eat..i can't remember the choices
like others said, portion for every food mmg besar, kalo makan 2 orng mmg tercunggap-cunggap nak abiskan...nasibla ada PENYELAMAT untuk abiskan semuanya..hahhaa jangan mara yek..

overall the food was OK..nti nak gi la since my house pon xjauh dari situ..beside cheng ho tu ada lagi 1 studio cafe own by ZAHID & NITA..next agenda of the week

 
tomyam campur

kangkung grg belacan


 
ayam kung pao

butter squid(sedap giler)



the 1st time i've tried AYAM PEnYET Wong Solo at Ampang, near Ampang Galaxy, i was so delicious..siap ada lagi orang shooting cite slot Akasia yg Norish Karman berlakon tu...i forgot the what's the title..xtau la termasuk ke x i dalam tv tu..perasan ok org nak amik gmbo ko..jangan harap

then when i and my fren jalan-jalan cari makan, my fren said there's WOng Solo new branch there,so apa lagi we headed there to satisfied our stomach yang sudah berkeroncong

i was informed the branch baru 2-3 bulan beroperasi and sambutan adalah menggalakkan..well sambil menyelam harus minum air hokey, i saw ada butik Hajaba n Ariani ada kat situ..woow bestnye kalo dok area bangi..sume ada..macam-macam ada..dalam kepala apa lagi sHopping laa
 
kangkung grg belacan


 
empal sapi yang sedap banget


 
ayam penyet yg sungguh yummy



the food was sooo delicious...i enjoy n fun eating..
Looking forward to eat more and more






1 comment:

Ms Lola said...

I love baby octopus!!! Lamanya tak makan... Harus cari jugak before puasa ni. :P