Thursday, December 31, 2009

Happy New Year!!!!!!


olla readers

today is the last day of 2009

what do u feel?happy of cos la kan

for me hopefully the new year wll bring me lots of joy,happiness,hopes for a bright future, peace for heart,prosperity that's unlimited, year-round fun and owh banyak yang i nak kalo nak list down sure xabis...xlupe i would like to have lots of handbags..soon will be getting one..yeay!!!!

what's ur resolution? honestly i never set my azam for the previous years..so this year still the same..i love to go with the flow coz really i'm a spontaneous gurl..but surely with consideration
if i want something i will try to get it no matter how but if it fate that saying i will not get it..i'll accept it with open heart..am i rite?

Wishing U A

HAPPY NEW YEAR 2010

p.s: i went to redeem my slimming voucher yesterday at Dres..it was ok experience..another 1 to redeem with facial treatment..becoz i'm skinny so nothing difference..xkn makin kurus kot..tgl skeleton je kan..LOL

Wednesday, December 30, 2009

Outing with sisters

i'm the happiest person when i knew that all my sisters were coming back home for xmas holiday...it means my home will be bising with all the hilai tawa dorang and aktiviti jalan-jalan mall dan makan akan dilaksanakan... sbbnya bila normal days all of then were at schools..so rumah adalah sangat sunyi..huhuhu..so tgk je la pic ek..malas nak cite panjang2


mcm sy the youngest kan..hehhe jgn marah ye adik2


zirah nape mata tu...


aum...sedapnya brownies ice cream


yours truly


zirah idung musyuk..

p.s : i'm on leave for a week..bestnye cuti

Tuesday, December 29, 2009

My escape to JB


Few weeks ago, i've made sudden decision to go to JB..yeah Johor Bahru..a place where i finished my secondary school..a place where i knew what is the meaning of true friendship..to conclude a place that i love most..be it the food or the people...hehhe..i always felt that i am soo related and connected to JB(johor)..dunno why???until all my uni frens thought i was from JB..since i normally talked with johorian slang..with the word ek at the end of the sentences..hahaha soo funny kan..coz i'm purely KL....one more funny thing that i always think that when i grew up, i will end up marrying someone from johor..erm but....ok cut the craps..

as if i'm going to JB for a short time, i opt taking flight there and also was rushing to go for mucit engagement day..she was my school mate..at last she found someone that can make her happy..i'm really happy for u dear..babe pray for me also k ;p it took 45minutes KL to JB...it was my escaped or in other words..'lari membawa diri'..yeah 2008 was my bad year..so i membawa diri ke Vietnam..so that another story..

I was in JB for 2 days..farah fetched me at Senai airport then we went for breakfast at Hutan Bandar..afternoon we went to mucit engagement and at night we spend at Danga Bay...i think it was my luck to stumble with Ekin-Mawi at her boutique..she was damn gorgeous..i love her dressing a lot..btw she was my best fren cousins..she said on January 2010, there will be another boutique open at Wangsa Maju..so anybody interested can visit their boutique...

ok lets the pic do the talking coz i tend to write longg karangan...hehhe nti juling2 lak bace..sini i upload cket je la coz malas nak tgg upload..many pic in my FB


mucit yang comel...


bdak naughty ni...idung musyuk


she was soo happy that she start walking


imah..yana..fara
love u guys the max


yes dgn bj kurung+muka berminyak ok..gi danga bay..love ekin style

so that's all my story about JB




Tuesday, December 22, 2009

i'm sad :(((

1 second ur happy and then 1 second ur sad...so how???



google

My weekend activities


Last weekend was my a day full of happiness. I really enjoyed most coz i got to spend my precious time with my bestie...imah and farah

thanks guys for ur time and great hospitality..really appreciate it..

so we're on our next mission..jalan-jalan lagi kan...weeehuuuuu can't wait..

yes of cos..kalo jumpe 3 org surely amik gmbo yang sampai xhingat org keliling ok...soo many pictures taken..all in the FB(sila la jengah yek)
...sini malas nak la nak upload...malas edit...hehehe

soo many thanks to Imah and Family, Farah and Family..and also not to forget Is(farah fiance) for sending me to the airport..wahh bergambo cam laa nak anto ke oversea....LOL

love u guys to the MAX :))


Thursday, December 17, 2009

Wishing all of U!!!!!!


Selamat Menyambut Tahun Baru
Maal Hijrah 1431



semoga apa yang kita lakukan pada tahun ini dan yang seterusnya mendapat keredhaan dan keberkatan dari-NYA

Aminnnn....





Selamat Bercuti Juga kepada semua :)))))




Wednesday, December 16, 2009

KL Sunday 1 Family Day


Last Sunday, my parents went to KL Sunday 1 Family Day at Malaysia Tourism Centre( MATIC) Jalan Ampang.. Both of them went together only since their beloved children were sleeping at home...hhehehe..
as they came home, i saw my mom carrying 2 bags of stuff..me always being kepochi tanya la " Mak,ape tu dalam bag????trus grab tgk dalam bag tu...the i saw 6 flip flops...not just ordinary flip flop but it was handmade and full leather...my mom said at MATIC every sunday is a family day...lots of activities happened....they also have bazaars selling soo many thingss mostly crafts with cheaper price of cos...their target wanted whole family to come and enjoy their weekends together...this kind of events is one of ways to attract tourists and see the Malaysian culture...i cant explained in details becoz i was not there and i don't know how the crowd and i dont know what happened actually:)))...nti 1 fine sunday, i'll go myself laaa...

to those yang dah ada family sila la bawak family members anda ke sana, bagi mengeratkan lagi hubungan keluarga...sekali sekala tukar aktiviti...hehehhe

so here are the flip flops that my mom bought for us...







 my mom yang susun n suh amik gmbo cmni...nak ade bunga2 tgh2 tu..hehhee




yours truly punya..dah cop awal2 ek..LOL


owner yg buat flip flop tu ada blog...gi la jenguk..for thse yg suke gladiator..adalah perlu ke sana kerana bnyak yg cntik2 dan affordable price..not only for gurlss..for men pon ada sandals..

if u think it's cool...what are u waiting for just visit her blog and grab for urself...note that i don't get anything for promoting...just i care to share what i have dear...

jom ramai-ramai ke MATIC...jalan-jalan bersama family and have fun with the activities



Monday, December 14, 2009

Who is this????


This is MR O





i love him sooo much...he witness everything what happened in my car(read my ups and downs life) he always be by my side..of when i'm driving of cos
nothing was so special with MR O...coz it's a MC D bear..but to me he is really special coz it reminds me of everything...he always cheers me up..when i'm lonely
i love the color and the letter 'O' in his stomach...sooo cute..i still remember when MC D first lauched this kind of bear..i think almost everyday and whenever i went to MC D i asked for it..susah btol nak cr die cepat sangat sold out..yes dear ur 1 lucky thing..
i have another 1 but i already gave to somebody hoping that it will be appreciate it as me

MR O will always be in my car :))
skang die ada wiper trigger..hahaha


see i told u...cute kan hangging je



Saturday, December 12, 2009

Jalan-jalan cari pasal

How's ur Saturday???? yours truly had muvie date with my youngest sister...jangan xpercaya tengok cite SANTAU...hahaha cite pada i ok la effect hantu die..sampai my sis jerit terperanjat..hahahha siap dalam cinema tu all the gurls siap tutup muka and mana yang gi ngn Bf sume cover their face with Bf hands..ada yg siap pegang kuat2 takut jerit..kelako giler..yours truly being macho gitu...xjerit pon :)))) malas nak review, korang gi tgk sendiri la yek..ibu-ibu mengandung jangan tgk..ade scene makan ulat..uwekkkkk
After that, bermula sesi mengukur shopping mall...ramai btol org since dah nak dekat Christmas..so SALE adalah di mana-mana..me myself xbeli apa at first but

....
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
6 items u guys..my 1st time purchase of makeup

Thursday, December 10, 2009

Cinta....Perjuangan...Air Mata Natrah




waa agak spiderweb juga blog ini tidak berupdate...bukan malas or ape2 just don't have enough time to blog since occupied with workss...dah ujung tahun kan ni...but i'm looking forward my not-so-long of not being in the office..hehehhe cepat la masa berlalu...


ok last monday, yours truly and my officemate decided to watch NATRAH...it was an ad hoc decision when mimi said " eh jom tengok natrah nak????" masa time lunch tu dia came out with the idea...being me yang always outing ni...definitely say yes,,of cos and why not give it a try kan..since it was my 1st time to IB...hahaha kesian kan..umah skangkang kera lebih cket tp xpenah gi IB....lalu depan selalu la tu...LOL...i've watched musical theater before...Beauty and the Beast..it was superb...i always love it..then after lunch time...bergegas ke office untuk booking tix...lucky us..we manage to get it...heheh..gals, we should do this selalu...outing together...since our project Kunang-Kunang xmenjadi...so conclusion it have to be an ad hoc and spontaneous idea and decision...baru success..hahahha


what is it about NATRAH? (malas nak summarize la..i copy la sinopsis from IB site)


Teater Natrah memaparkan rentetan kehidupan Nadra Maarof, atau nama Belanda Bertha Heartogh. Beliau adalah wanita keturunan Belanda yang dipelihara oleh Che Aminah Mohamad. Berlaku perebutan hak penjagaan antara Che Aminah dan ibu bapa Natrah di Belanda. Konflik percintaan antara Natrah dan Mansoor Adabi yang menyebabkan terjadi rusuhan di Singapura pada tahun 1950. Rusuhan ini terjadi kerana berbaur dengan sentimen agama dan warna kulit. Pada 9 Julai 2009, beliau meninggal dunia pada umur 72 tahun di Huijbergen, Belanda akibat leukemia.

Maria Hertogh adalah gadis keturunan Belanda yang diserahkan oleh ibunya, Adeline dan neneknya, Nor Louisenya kepada Che Aminah untuk dipelihara tanpa pengetahuan bapanya Sarjan Adrianus Petrus Hertogh kerana telah ditawan tentera Jepun. Maria Hertogh diberi nama Natrah dan hidup dalam suasana dan pendidikan Islam. 

Sarjan Hertogh dibebaskan selepas Hiroshima dan Nagasaki dibom dengan bom atom oleh Amerika, dia balik ke Bandung, Jawa dan mencari anaknya Natrah. Natrah ditemui oleh Arthur Locke, Penasihat British di Terengganu sewaktu pertunjukan senaman di padang Sekolah Perempuan Melayu Chukai. Che Aminah membawa Natrah ke Singapura atas perancangan dan muslihat Sarjan Hertogh.

Berlaku perebutan hak penjagaan antara Che Aminah dan ibu bapa Natrah di Belanda. Che Aminah yang diwakili peguam bela Encik Ahmad Ibrahim, menang kes rayuannya dan Natrah dikeluarkan daripada York Hill. Kerana takut peristiwa berulang, Natrah dikahwinkan dengan Cikgu Mansor Adabi secara nikah gantung di rumah bapa angkat Mansor Adabi iaitu En. M.A.Majid di 139, Seranggoon Road, Singapura. Ketika ini Natrah berusia 13 tahun dan Mansor Adabi 22 tahun. Dalam Undang-Undang Syariah Islam, perempuan umur 13 tahun dibenarkan kahwin tetapi mengikut undang-undang Belanda, seorang anak yang berusia 16 tahun ke bawah, bapanya berhak menentukan kehidupannya.

Konflik agama dan isu penjagaan yang telah menyebabkan terjadinya rusuhan di Singapura. 

to me this show was good...line up actors and actresses are very good combination..
Maya Karin as Maria Huberdina Hertogh(sangat cantik ok), Umie Aida as Mak Aminah(love her act),  Remy Ishak as Mansor Adabi (jejaka idaman malaya)...sume gurlss menjerit ok tgk die..hahahha.., Sofia Jane as Maria Huberdina Hertogh at age 70..it's a true story bout Maria Huberdina Hertogh yang hidupnya penuh dengan kesedihan..cinta..perjuangan..air mata...jiwanya tersiksa..agamanya terkorban..cintanya terhalang oleh keluarga kandungnya sendiri...it also show how bangsa melayu dulu berjuang habis-habisan untuk mempertahankan agama islam...over all it was a touching story and penuh dengan maksud tersirat yang mendalam dan membuka mata dan hati manusia serta lebih menghargai apa yang kite perolehi dan jangan ambil mudah tentang sesuatu perkara..


owait so..the end of cos la ada sesi autograph and bergambar bersama peminat...giler ramai yang beratur...hehehe yours truly menggunakan kelebihan diri yang kecil ni utk menyelit..ni sbbnya nak menjadikan tiket yang dibeli btol2 worth it..hahahha

let the pic do the justice...sorri pic adalah blur disebabkan cahaya lampu yang malap..tidak menggunakan flash sbb takot dorang terkejut..hhehe plus i'm super duper cold..gigil pale lutut beb..












my sis and nurul..(kurusnye die...see gucci)



mimi..yours truly..henni
napa la muka i napak tembam mcm dipam2..isk.issk







Thursday, December 3, 2009

what to do???

i'm soo pissed off coz everyday buat benda yang sama but then claimed macam-macam..tension tau...kang bile ckp bosan orang malas lak nak dengar..but the fact mmg really bosan dengan what i've been doing rite now..sakit ati tau...penat dah..keje yang pada orang lain suatu kerja yang "kenapa nak buat kerja 2 kali???" at last i pon xpaham...mmg cmtu kot minded those people..i pon xpaham kalo ade bende yang senang kenapa nak jadikan bende tu susah..hurmmm sangat la tension..i tau xbaik tension tp apa guna gi **** hati xbest..i want something yang bole menjana minda n tambah ur knowledge..

so apa yang boleh buat skng....sabo je la :(

Wednesday, November 25, 2009

ohhh mata ku...



i just had my minor eye surgery.(merasalah jadi pirate jap)..experience adalah sangat cuak beb..but what i can say xsakit sgt but masa injection bius adalah sakit macam kena cubit..can u imagine yang jarum tu inject kat mata..waaaaa..luckily i have my sisters yang buat lawak sampai ilang rase sakit tu cket..the doc kat ampang puteri was very kind n nice..she treats u well..so kurangla sakit n takot. this is my 2nd time to do something on my eyes..macam2 la jadi kat i since last year(2008)...huhu...pastu ubat kemain la banyak nye nak kena letak...nasib la bukan kena makan since i kan penakut nak makan ubat..hehhehehe..i drove home with my one eye..hehehe


orite doc gave me MC for today sbb tomorrow i apply cuti utk beronggeng dengan my sisters...yahooo leh jalan2 n shopping...


till then...**updated pix




Friday, November 20, 2009

Soo many!!!!


Since this week i've been very busy attending training that related to my works

well then it covers this whole week and next week..super penat but i really enjoy most of the time

it's all about knowledge and what we can learn..Learning is a process.. it does continuously until the end of our life

16/11/09 - IPS Configuration and Network Training...Cisco Switch

17/11/09 - Router and Firewall Configuration

18/11/09 -  Bakbone Backup Training

19/11/09-20/11/09 -  Suse Linux Enterprise Sever Training

24/11/09 - XEN Citrix Training, UAT XEN Citrix and BAKBONE

25/11/09 - UAT for Network/Firewall/IPS/VPN

hehehe yes i'm an IT industry u guys...so many training need to be attend for the sake of technology...

jap gi nak sambung training lagi..

i'm off now..

Happy Weekends



Tuesday, November 17, 2009

Kenapa ek??


Beberapa hari yang lepas, saya telah bermimpi berjumpa dengan seseorang yang memang saya nak jumpa sangat dia...dan dalam mimpi tu saya telah diberitahu ada sesuatu yang berlaku pada dia...saya rasa sangat sedih tapi xtau apa yang menyekat saya untuk bertanya sampai ada orang tengah yang beritahu saya...tapi dia ada bagi something pada saya dan macam xpercaya dan tertanya-tanya kenapa dia bagi saya...penat dah fikir semua sampai la xterfikir..so let it be...tapi walau apa pon yang terjadi even dalam mimpi or bukan secara jujur nya saya sangat gembira dapat berjumpa dengan dia. Hopefully my dream will come true..

Betol ke kalau kita sentiasa terpikir kan seseorang, nanti akan terbawa-bawa dalam mimpi????atau mungkin kah kita terlalu rindu kan seseorang???

Banyak betul persoalan yang bermain dalam kepala ni...ish..ish

Saturday, November 14, 2009

Yang Mana Satu Idaman Kalbu????


i'm in a quest of bag hunting

Harini telah pergi ke PAVILLION untuk kerja-kerja survey boutiques

bila dah tengok bag...hati berbunga riang dan as usual masalah sudah kembali.....rambang mata sampai tidak tahu yag mane satu pilihan hati..

aiseh xkan nak beli semua kan..bankrap kang xpasal-pasal...ehheheh


Sukey


 
Pelham



TODS G-Bag



Burberry Small black and grey HOBO Bag


Bag designers lain pon canteksss juga....arghhhhh fenin2 lalat dah skng :P

Channel, Prada or yang seangkatan dengan nya  i belom mampu lagi...maybe next time..pray for that time to come..hehehe aminnn..

For this time...kena strict on my budget coz bnyak lagi nak beli ni for "that"

Yang mana satu ni????


Thursday, November 5, 2009

Song of the Month :)


i heart this song :p

1st time heard this song while i'm driving...sangat kelaka ye the lyrics..
"kembang kempis dadaku merangkai butir cinta"
but then i realize that this song really caught my heart..terngiang-ngiang lagu ni everytime n everywhere...hehehe

ketika cinta bertasbih





Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta

by : Melly Goeslow Feat Amee
source : youtube, google

Wednesday, November 4, 2009

I need a haircut

I do really need a hair cut rite now..coz my hair is super long..NO? ok i'm a bit exaggerate..not to long but for me it's long enough..sbb nye i'm not wearing a normal  'anak tudung' ..i used to wear it but i rase rimas..nti cm pekak ..lalalala..i just pakai yg scarf yg nipis tu..then my hair akan di ikat..so skng my hair sudah mencapai tahap piawaian..sapa yg kenal i sure tau..plus i menghadapi masalah hair falls yang pada i sangat mengerikan..takot bold..kirenya kat bilik dipenuhi dgn rambut sahaja mcm salon dah jadi nye..ok once agaim i'm exaggerating..hahha

what hairstyles i should opt ye???
mybe should asked stylish make something different?

petang ni sudah set dengan my sister untuk pergi mencari salon bagi mencantas rambut ku yang panjang ni...so after work off we go to shopping mall..yahoOOoo :)


Sunday, November 1, 2009

I'm working to day :(


Sangat sedih ye bila kerja di hari minggu

nothing much to do since orang semua xde just siapkan mana-mana kerja yang xsiap lagi plus report

keadaan di ofis sangat la sejuk and saya sangat lapar dok sorang-sorang

waa sudah tidak tau apa untuk di-mengarutkan dalam blog ini

mari lihat apa yang saya makan untuk lunch and maybe bertahan untuk malam ini

tangy chicken spagethi

vanilla and chocolate muffins

coca cola light..cubaan


Her Bundle Of Joy


Now i present to you
....................
............
......
....
...
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Akmal Ikram bin Said


The most handsome baby..he has his mom looks and nose which is very cute..

Said..dun worry nanti dah besar ikut la muka ko ek..hehe

 
Congratulations on your new bundle of joy to Yan and Said

Akmal was born on the 17th October 2009(it's deepavali yo!)

 I still remember when the 1st time Said approached me to know about Izyan(asked me bout yan's number..hehehe).. it's such a sweet memories way back in UKM
wish could turned back time with all the happiness,joy and laughter we had together

Thanks for always being my friends

Love u guys a lot

have a nice moments with ur love ones and great experiences being mummy and daddy

This Baby is Your Blessing, I wish happiness in every way,
Good luck God Bless, I say And many Blessings and wishes,
To Welcome Baby into Your Life Today.

mummy and baby


mummy to-be zura, mummy yan, single yana..LOL

Muah..muah..muah for the baby

from:
Auntie Yana


Friday, October 30, 2009

Reunion FIVERS 2000


Setelah beberapa entry yang ber-EMOSI..now kite switch to something yang menyedapkan hati dan sanubari..hehhehe

IT'S REUNION

who doesn't like to meet school friends after quite some time..NO NO NO...

in my case nearly 9 years haven seen them rite since after SPM '00.. lame kan...soo sad..dorang sume kt JB..me yang tersesat di KL :(

for me this reunion, is a chance for catching up news from them..as usual everything has change..semua sudah ber-family and bertunang bagai...dorang punya kids sangat la comelllsssss...a few je la yang single-mingle like ME..hahhaa what to do??? LOL

as usual bila kitorang dah berjumpe xkan melepas kan peluang untuk sesi KEPOH-CHI...napak sgt i paling ketinggalan..but i manage to catch up laaa...being me..hahahha...kitorang gather 1 bilik then borak2 sampai pagi..best sngt time tu..yang dah de anak pon masa reunion doesn't act like mom in a good way of cos...byk activities yang kitorg buat..kira BERBALOI-BALOI la buat reunion ni..

semua nama gelaran time sekolah dah ingat balik..me also ada tau..tapi rahsia la malu beb..

So our reunion was held in Port Dickson (i always love PD because i had my sweet memories there)

Penat dah memceceh just let the piccas do the talking..


happy faces


clothes made from newspapers..sangat best activity ni..
my group won for ladies..so kalo sesapa nak tempah plz do contact me...hehehe


fara n imah plus si kecik ea

dinner theme : black n white

3 of us..ea nangis tu..ish2


me and fara
(see my eyes..huhuu sakit mata..dah x comel ok..wekk perasan)


percubaan amik gambo melalui cermin sume muka kepoh yek tuan-tuan dan puan-puan


sekali lagi bajet cun..hahaha


jgn gosip..mamat ini adalah suami org..beriya-iya ngajak i karaoke
sorang yg sangat kelakar n wife sgt comel tgh pregnant ye..
(tensen tgk mata..bengkak..huhuhu)


pose dengan topi munir..hahahhaa jgn gelak


gurls..tgk fara over bajet miss universe


teringat zaman sekolah dulu..inilah die geng stokin merah


yours truly wit mucit..kalo nak tau cite2 hot jumpe la minah ni..kire ni la geng kepoh
datang bersama bf yang sgt sporting n selamba


ni nadia liana n liyana
kami dulu sekelas dan siap ada geng yana-yana lagi..
p.s : ilon(ilyana) if ur reading my blog..jgn jeles tau..u sorang je xde kalo x dah complete geng yana-yana



So that's all guys..

We had great fun all together..lots of laugh, kepoh, etc

can't wait for the next reunion..maybe 5-10 years lagi..

Wishing u guys a happy moments n please do keep in touch

Take Care n All the Best for ur future Undertakings


Lots of Love;
Yana Malek